Cirkus Kæphøj

Paragraphs are the main building blocks of web pages. To change what this one says, just double-click here or hit Edit text. You can change the style here, too.

Cirkus Kæphøj – børnecirkus for hele familien.


Cirkus Kæphøj er hverken en helt almindelig fritidsklub eller et helt almindeligt cirkus. Cirkus Kæphøj lugter dog både af popcorn og savsmuld. Det lyder også af et rigtigt cirkus med sin blanding af barnelatter, musik og hokus pokus. Det ser endda ud som et rigtigt cirkus med telt og
vogne i rød/gule farver. Så derfor tør vi godt kalde os et rigtigt cirkus.


Men vi er ikke kun et cirkus, for vi er samtidig en fritidsklub, hvor der leges, spilles, snakkes og hygges. Vi har ingen optagelsesprøver eller bestemte krav til medlemmerne – andet end lyst og energi til også at lave cirkus.


Siden Kæphøj startede i 1985 har målet først og fremmest været at skabe et meningsfyldt, udfordrende og spændende sted for de 55 involverede børn og unge mellem 10 og 16 år. I cirkusarbejdet lægger vi vægt på at fremme børnenes selvtillid, ansvarlighed, samarbejdsevne og sociale forståelse. Cirkus er blevet vores værktøj i det pædagogiske arbejde med børn og unge. I forestillingen er alle personer lige betydningsfulde. Såvel i billetvognen, bag tæppet, i manegen, ved lysmixeren, på musiktribunen eller ved popcornmaskinen, har alle travlt med vigtige opgaver. Hvis bare én bliver væk, har det konsekvenser for alle os andre. Vores børnecirkus er derfor ikke kun udtryk for fart, fest og farver. Det bygger i høj grad på et udstrakt og bevidst fællesskab. Vi er overbeviste om, at den enkelte får mere selvværd, tro på egne kræfter og blik for andres kvaliteter i dette fællesskab. Det anser vi for vigtige personlige egenskaber, i høj grad også i et moderne informationssamfund.


Med sæsonen 2023 er vi stolte og glade for at det nu for 38. år er lykkedes for de 55 børn og ungeartister at lave en række spændende, flotte og sjove forestillinger. Gennem disse mange år har hundredvis af børn haft deres gang, liv, udfordringer og oplevelser i klubben – og andre tusinder af børn og voksne er blevet begejstrede og revet med ved de flotte årlige forestillinger. Først og fremmest selvfølgelig i Holbæk-området, men så sandelig også mange, mange andre steder i både ind- og udland, hvor Kæphøj har givet store og små forestillinger eller aktiveret børn og voksne med cirkusartisterier. Kæphøj er kendt langt ud en for kommunegrænsen – og dertil også et
dusin steder udenfor landegrænsen.


Kæphøj er med alle disse aktiviteter gennem disse mange år blevet en væsentlig del af Holbæks levende børne- og ungdomskultur. Vi tager desuden ud med mindre grupper og laver små forestillinger og work shops for store og små. Vi har desuden udlejning af cirkustelt, festtelt, popcorn-, saftevands- og slush ice maskiner, kostumer.


Ønsker du/I at vide mere om Cirkus Kæphøj så se på www.ungholbaek.dk , skriv på kaephoj@holb.dk eller ring 7236 3333.